Εφηβεία & Όρια

Σάββατο 30/11/2019, 4.00 μ.μ – 7.00 μ.μ., Συμμετοχή Δωρεάν

Τόπος διεξαγωγής: Πίνδου 33, Χαλάνδρι (Έναντι νοσοκομείου «Υγεία»), ΤΚ 15233

Συντονίστριες: Μαρία Ζερίτη – Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια, Eυγενία Μπούρα – Msc, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Περιγραφή workshop:

Η εφηβεία είναι μία κρίσιμη περίοδος για τα παιδιά. Και αυτό γιατί τα βασικά χαρακτηριστικά της εφηβείας είναι η αλλαγή και η διαπραγμάτευση. Τα παιδιά αλλάζουν σε πολλά επίπεδα (σωματικά, ψυχικά, συναισθηματικά) και διαπραγματεύονται αυτές τις αλλαγές τόσο με τον εαυτό τους, όσο και με τους γύρω τους. Έτσι ζητάνε από τους γονείς να τους δοθεί η ελευθερία για να βιώσουν όλα τα παραπάνω και παράλληλα να μπορούν να επιστρέψουν στο ασφαλές καταφύγιο που είναι η παρουσία των γονέων.
Σε αυτό το σημείο ο ρόλος των γονέων είναι σημαντικός και μπορεί να είναι πολύ βοηθητικός. Ποιο είναι όμως το όριο που πρέπει να βάλουν οι γονείς; Το όριο που θα προσφέρει την ελευθερία που έχουν ανάγκη τα παιδιά, παράλληλα λαμβάνοντας υπόψη τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν και διατηρώντας μια αρμονική σχέση με τα παιδιά;
Σε αυτή τη τρίωρη συνάντηση θα προσπαθήσουμε:
– Να ορίσουμε τι είναι όριο
– Να ανακαλύψουμε τους λόγους που μας δυσκολεύουν να βάλουμε τα κατάλληλα όρια στα έφηβα παιδιά
– Να βρούμε τον τρόπο που θα εφαρμόσουμε τα όρια σεβούμενο τις ανάγκες των παιδιών, παρέχοντας ασφάλεια και διατηρώντας μια αρμονική σχέση μαζί τους.

Έλα λοιπόν να γνωριστούμε από κοντά και να γίνουμε μια ομάδα. Αν νιώθεις την ανάγκη να μιλήσεις είμαστε εδώ να σε ακούσουμε, αν πάλι θέλεις απλά να ακούσεις, είσαι ευπρόσδεκτος/η.

Εμείς και θα μιλήσουμε και θα ακούσουμε…