Ευγενία Μπούρα

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Σπούδασα Marketing στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας, Deree College. Στη συνέχεια εργάστηκα για 15 χρόνια σε πολυεθνική εταιρεία και κατόπιν δημιούργησα τη δική μου επιχείρηση στην οποία απασχολήθηκα για 10 χρόνια. Στην πορεία αυτή, η μεγάλη μου αγάπη για τη θεραπεία και κυρίως η βαθιά μου ανάγκη να βοηθώ τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με οδήγησαν να ασχοληθώ με το χώρο της ψυχικής υγείας. Εκπαιδεύτηκα για τρία χρόνια στο πρόγραμμα «Δεξιότητες και Παρεμβάσεις Συστημικής Συμβουλευτικής» στο Εργαστήρι Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων – Χάρις Κατάκη, και στα πλαίσια της πρακτικής μου συμμετείχα σε θεραπευτικές ομάδες οικογενειακής θεραπείας. Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, MSc στο πανεπιστήμιο Derby, UK.

Παράλληλα με σκοπό τη συνεχή επιμόρφωσή μου, έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια συστημικής προσέγγισης, η οποία στηρίζεται στις οικογενειακές σχέσεις και τη δομή της οικογένειας. Καθώς επίσης και σεμινάρια ενεργειακής θεραπείας σε θέματα που αφορούν το εσωτερικό παιδί, την ενδυνάμωση του εαυτού και θεραπεία τραυμάτων.

Τα τελευταία χρόνια ασκώ ιδιωτικά το επάγγελμα του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας. Στο διάστημα αυτό δουλεύω με ενήλικες σε ατομικές συνεδρίες, έχω διοργανώσει βιωματικά σεμινάρια και ομιλίες, σε θέματα που αφορούν στη χαμηλή αυτοεκτίμηση, δυσκολίες στις σχέσεις, δυσκολίες στο γονεϊκό ρόλο, ενδυνάμωση γυναικών, θέσπιση ορίων, διαχείριση πένθους.

Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (E.A.C.) και του British Association for Counselling and Psychotherapy (BACP).

Είμαι παντρεμένη και έχω μία κόρη και ένα γιο στην εφηβεία.

life coach