Μαρία Ζερίτη

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή θεραπεύτρια

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Ξάνθη. Σπούδασα Ψυχολογία στην Αγγλία και ταυτόχρονα δούλεψα σε ψυχιατρικές δομές του δημόσιου συστήματος υγείας. Στη συνέχεια επέστρεψα στην Ελλάδα και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην γνωσιακή επιστήμη. Η αγάπη μου για την μάθηση και την έρευνα με οδήγησε στο Ίδρυμα Ιατρικών & Βιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών ως βοηθός ερευνητή για τις Νευροεκφυλιστικές Ασθένειες.

Μέσα από την προσωπική μου εσωτερική εξέλιξη γεννήθηκε η επιθυμία να γίνω συνοδοιπόρος σε ανθρώπους που αναζητούν ψυχολογική στήριξη και θέλουν να εξελίσσονται. Εκπαιδεύτηκα για 4 χρόνια στο «Λόγω Ψυχής», Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο πρόγραμμα ειδίκευσης στη συστημική ψυχοθεραπεία, όπου το ολοκλήρωσα και έχω τον τίτλο της Συστημικής Ψυχοθεραπεύτριας.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης με θέματα που αφορούν στις σχέσεις, στο εσωτερικό μας παιδί, στα εσωτερικά μας τραύματα, καθώς επίσης και σεμινάρια κίνησης.

Νιώθω πολύ τυχερή που είχα την ευκαιρία να δουλέψω με παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες, γυναίκες πρόσφυγες και ανθρώπους με ψυχικές δυσκολίες. Τα τελευταία έξι χρόνια δουλεύω στον δικό μου χώρο, καθώς επίσης και σε ιδιωτικά πλαίσια προσφέροντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε έφηβους, γονείς και ενήλικες, ατομικά και ομαδικά.

Χαίρομαι πάρα πολύ να μεταφέρω οποιαδήποτε γνώση έχω αποκτήσει σε ανθρώπους που θέλουν να εξελίσσονται. Εκπαιδεύω νέους ψυχολόγους να πάρουν τον τίτλο του ψυχοθεραπευτή-σύμβουλου και διοργανώνω ομιλίες και σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης. Είμαι Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ)

life coach