Ο «δύσκολος» ρόλος του να είσαι γονιός

Σάββατο 02/11/2019, 4.00 μ.μ – 7.00 μ.μ.

Τόπος διεξαγωγής: Πίνδου 33, Χαλάνδρι (Έναντι νοσοκομείου «Υγεία»), ΤΚ 15233

Συντονίστριες: Μαρία Ζερίτη – Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια, Eυγενία Μπούρα – Msc, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Περιγραφή workshop:

Αναμφισβήτητα ο ρόλος του γονέα ξυπνάει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα. Άλλες φορές θετικά, όπως χαρά, περηφάνια, συγκίνηση και άλλες αρνητικά, όπως άγχος, θυμό, αμφισβήτηση.

Κι αυτό, γιατί νιώθεις ότι έχεις την ευθύνη να μεγαλώσεις, να φροντίσεις, να προστατέψεις και να διαπαιδαγωγήσεις έναν άλλο άνθρωπο. Απαιτείται λοιπόν ο γονιός να έχει πολλή υπομονή, κατανόηση, επιμονή και επικοινωνία με το παιδί. Χρειάζεται επίσης και θέσπιση ορίων σε όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα στην εφηβική που είναι μία κρίσιμη περίοδος για τα παιδιά.
Στην τρίωρη αυτή συνάντηση θα συζητήσουμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού τους, τη δυσκολία στην επικοινωνία καθώς και τις προσωπικές δυσκολίες του γονιού που δεν του επιτρέπουν να είναι ο γονιός που επιθυμεί για τον ίδιο αλλά και για το παιδί του.

Έλα λοιπόν να γνωριστούμε από κοντά και να γίνουμε μια ομάδα. Αν νιώθεις την ανάγκη να μιλήσεις είμαστε εδώ να σε ακούσουμε, αν πάλι θέλεις απλά να ακούσεις, είσαι ευπρόσδεκτος/η.

Εμείς και θα μιλήσουμε και θα ακούσουμε…