Η ιδέα

Είμαι η Οδύσσια και η ιδέα για το “teenup” δημιουργήθηκε από ένα πρόγραμμα, όπου η Grecotel Hotel Group με εμπιστεύτηκε να πραγματοποιήσω, για μερικά χρόνια και ονομάζεται “BeAmodel” (το οποίο τρέχει ακόμα και σήμερα). Τότε ήμουν 13 χρονών και ο τίτλος τα λέει όλα, καθώς το ενδιαφέρον μου ήταν στραμμένο σε θέματα της προ-εφηβικής ηλικίας.

Τρία χρόνια μετά, αρχίζοντας να αποκτώ καινούριες προοπτικές στη ζωή μου, με περισσότερη συνείδηση και γνώσεις, ξεκίνησα να αναπτύσσω το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σαν πρόγραμμα είναι από τα πιο σημαντικά μου, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι θα βοηθήσει συνομήλικους μου νέους ανθρώπους στην Ελλάδα (προς το παρόν στην Αθήνα), να καταφέρουν να ξεπεράσουν θέματα σχετικά με την εικόνα του εαυτού τους.

Μπορούμε να σε βοηθήσουμε να αντιμετωπίσεις θέματα, δύσκολα και όχι μόνο, που σε απασχολούν στην καθημερινότητα. Χρησιμοποιούμε τη φράση «εικόνα εαυτού» και όχι «εικόνα σώματος», γιατί η «εικόνα εαυτού» αφορά σε περισσότερα από ένα θέμα. Προσωπικά, συχνά πιάνω τον εαυτό μου να «κολυμπά» μέσα σε διαφορετικά συναισθήματα και εμπειρίες που με προκαλούν. Αν είχα την πρόσβαση σε ένα site σαν το «teenup», είμαι σίγουρη ότι θα μπορούσα να τα αντιμετωπίσω με καλύτερο τρόπο.

Γονείς, μη με παρεξηγείτε, σας αγαπάμε, αλλά μερικές φορές το να μοιραζόμαστε μαζί σας δεν μας δίνει απαντήσεις. Κάποιοι από εσάς θα συνδεθείτε με αυτό, ενώ άλλοι θα θεωρήσετε ότι υπερβάλλω. Για το λόγο αυτό η ομάδα των ειδικών μας, είναι εδώ να σας βοηθήσει επαγγελματικά, και όχι εγώ.

Το όραμά μου

Θέλω το teenup να είναι μια πλατφόρμα όπου μπορούμε οι έφηβοι να μοιραστούμε απλές σκέψεις και συναισθήματα και να έρθουμε σε επαφή μαζί τους. Περισσότερο ο στόχος είναι μέσα από μικρά άρθρα (υπόσχομαι πως είναι μικρά) να μπορέσεις εσύ που διαβάζεις να βρεις πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο συνειδητοποιημένος όταν παίρνεις αποφάσεις, και λιγότερο να πάρεις έτοιμες λύσεις.

Παρ’ όλα αυτά, το πιο σημαντικό, είναι ότι μπορείς να επικοινωνήσεις με εμάς για κάποιον προβληματισμό σου και να λάβεις απάντηση μέσα σε 24 ώρες ([email protected]) . Έχω εξασφαλίσει να είναι πολύ εύκολο και φυσικά απόρρητο, και ότι κανείς εκτός της ομάδας των ειδικών δεν θα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου ή να έχει πρόσβαση σε όσα γράφεις.

Καθώς το “teenup” θα μεγαλώνει, θα βρεις διάφορα ενδιαφέροντα workshops, ομάδες συζήτησης ή ομιλίες, που θα ανακοινώνονται στο site, και θα έχουν διαμορφωθεί μέσα από τα δικά σας αιτήματα και ενδιαφέροντα.

Σας προσκαλώ να συμμετέχετε στην ομάδα μας σε αυτό το διαδικτυακό ταξίδι. Μείνετε συνδεδεμένοι και σε επαφή. Θα μεγαλώσουμε μαζί σαν «teenup» (το πρώτο διαδραστικό ελληνικό site) και θα προσπαθήσουμε να ονομάσουμε τα θέματα που αντιμετωπίζουμε εβδομαδιαία ή καθημερινά.

Οδύσσια, 17 χρονών

our-mision