Σοφία Πόπορη

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, ΜΑ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα Marketing στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και εργάστηκα για 8 χρόνια ως υπεύθυνη εμπορικού στον ιδιωτικό τομέα. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Συνθετική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία, στο Middlesex του Λονδίνου. Ολοκληρώνοντας εκπαιδεύτηκα για 2 χρόνια στο Εργαστήρι Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων στο πρόγραμμα ειδίκευσης ψυχοθεραπευτών και στη συνέχεια για άλλα 2 χρόνια στο πρόγραμμα συστημικής συμβουλευτικής, όπου το ολοκλήρωσα και έχω τον τίτλο της Οικογενειακής Συμβούλου.

Όλα αυτά τα χρόνια, η αγάπη μου για την μάθηση και την εξέλιξη με οδηγεί στο να βρίσκω τρόπους να ανακαλύπτω τον εαυτό μου, να εξερευνώ ανθρώπινες ιστορίες, συναισθήματα, ψάχνοντας αληθινές απαντήσεις και λύσεις. Πάντα ο στόχος, από τότε που ξεκίνησα έως σήμερα, είναι να ζω δημιουργώντας μέσα από όσα ονειρεύομαι, να εμπνέω και να βοηθώ και άλλους να δημιουργήσουν μέσα από τα όνειρά τους.

Παρακολουθώ σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης, με θέματα που αφορούν στις σχέσεις, στο εσωτερικό μας παιδί, σε παιδικά τραύματα, στη δημιουργία της πραγματικότητά μας κ.α. Παράλληλα έχω συμμετάσχει σε σεμινάρια γραπτού λόγου και αφήγησης (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη), σεμινάρια θεάτρου (Θέατρο των αλλαγών, υποκριτική/αυτοσχεδιασμό με τον Κ. Γάκη), ασχολούμαι με το χορό και την μουσική. Στοιχεία όλης αυτή της διαδρομής ενσωματώνω πάντα μέσα στον τρόπο που δουλεύω.

Από το 2010 εργάζομαι ιδιωτικά στο Χαλάνδρι παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες. Σε αυτή την πορεία, είχα και εξακολουθώ να έχω την χαρά να δουλεύω με νέους (18-25 χρονών), ενήλικες, ζευγάρια, που αναζητούν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να έχουν μια καλύτερη ποιότητα στη ζωή τους. Βοηθώντας σε θέματα χαμηλής αυτοεκτίμησης, επαγγελματικού προσανατολισμού, αλλαγή καριέρας, αλλαγή καθημερινότητας, σχέσεων, πένθος, διαζύγιο.

Διοργανώνω σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδευτικές ομιλίες.

Συμμετέχω ως μέλος στη Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.) καθώς και στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής (E.A.C.).

Είμαι μητέρα ενός γιου 9 χρόνων.

life coach